Se anunță un protest de proporții în Capitală! „Stopăm taxarea și interzicerea mașinilor noastre!”

„A venit momentul să trecem la fapte concrete. Pentru anularea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr.539/24.10.2019 prin care s-a stabilit TAXAREA ȘI INTERZICEREA CIRCULAȚIEI MAȘINILOR ÎN BUCUREȘTI (non-euro, euro1, euro 2, euro 3, euro 4) ÎNCEPÂND CU 1 IANUARIE 2020, avem de făcut următoarele:

  1. Protest în stradă începând cu marţi, 17.12.2019, între orele 12.00 – 19.00 în fața Primăriei Municipiului București (Blvd. Regina Elisabeta nr. 47 sector 5), declarat pe termen nelimitat pană la eliminarea vinietei Oxigen. Toţi de pe grup trebuie să venim la protest.
  2. Să facem cunoscută oamenilor această nedreptate şi acţiunea noastră concretă împotriva ei. Prin urmare, până la data protestului ne vom ocupa cu toţii de promovarea evenimentului astfel:

a) distribuim fizic flyere de informare tuturor celor pe care îi cunoaştem şi care pot fi interesaţi de acţiunea noastră: rudelor, prietenilor, cunoscuţilor, vecinilor, colegilor de serviciu;

b) distribuim fizic flyere de informare în trafic la semafoare;

c) distribuim evenimentul pe facebook pe pagina personală şi în grupuri în care putem găsi oameni aflaţi în aceeaşi situaţie ca şi noi.

Am făcut deja modelul de flyer – A5 tipărit fata/verso.

Vă rugăm pe această cale să ne ajutaţi cu distribuirea flyerelor. Cine are posibilitatea să tipărească şi să distribuie e binevenit, cine poate doar să distribuie este la fel de binevenit şi este rugat să ia legătura cu administratorii în privat pentru a-i pune la dispoziţie flyere deja tipărite.

  1. La protestul din 17.12.2019 vom semna și vom depune plângerea prealabilă împotriva Hotărârii nr.539/24.10.2019 a Consiliului Local al Municipiului București.

Modelul plângerii prealabile va fi pus la dispoziţie celor interesaţi înainte de protest pe grup.

Cei care nu vor să-şi asume un proces pot depune reclamaţie la Asociaţia Pro Consumatori, care ne sprijină gratuit, iar asociaţia va depune plângerea prealabilă tot la protest în numele celor care fac reclamaţii. Reclamaţiile se pot depune la adresa: office@apc-romania.ro

  1. Intenţia noastră declarată este de a continua protestul zi de zi începând cu data de 17.12.2019, pichetând Primăria Capitalei până la anularea acestei taxe nedrepte.

În funcţie de răspunsul la notificarea de protest pe care îl vom primi de la Primărie, vom continua şi noi demersurile legale.

  1. Dacă autoritatea emitentă nu îşi retrage singura hotărârea, după ce primim răspunsul la plângerea prealabilă, vom acţiona toţi în instanţă pentru revocarea Hotărârii CGMB nr.539/24.10.2019.
    Vom solicita în instanţă şi suspendarea executării hotărârii.

Avem printre noi 4 persoane care au cunoştinţe juridice care ne vor ajuta în acest demers, fără bani. Alături de noi avem şi o asociaţie de utilitate publică APC România.

Pentru mai multe informaţii, vă recomandăm să vă înscrieţi pe grupul de facebook aici. Integral aici

NU ADMITEM NIMĂNUI SĂ INTERZICĂ DREPTUL DE PROPRIETATE AL OAMENILOR!”

Alte articole