Reacții ale liderilor globali la victoria electorală a lui Joe Biden!

Foto: Reuters

Democratul Joe Biden a cucerit președinția SUA sâmbătă, în timp ce alegătorii au respins îndeaproape conducerea tumultuoasă a actualului republican Donald Trump și au îmbrățișat promisiunea lui Biden de a lupta împotriva pandemiei coronavirusului și de a repara economia într-o națiune divizată, informează Reuters.

Iată reacțiile liderilor  mondiali:

PRIMUL MINISTRU CANADIAN JUSTIN TRUDEAU

„În numele Guvernului Canadei, îi felicit pe Joe Biden și Kamala Harris pentru alegerea lor ca următor președinte și vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii. Canada și Statele Unite se bucură de o relație extraordinară – una care este unică pe scena mondială. ”

„Aștept cu nerăbdare să colaborez cu președintele ales Biden, vicepreședintele ales Harris, administrația lor și Congresul Statelor Unite în timp ce abordăm împreună cele mai mari provocări ale lumii”.

CANCELRUL GERMAN ANGELA MERKEL

„Aștept cu nerăbdare cooperarea viitoare cu președintele Biden. Prietenia noastră transatlantică este de neînlocuit dacă vrem să stăpânim marile provocări ale timpului nostru.”

PRIMUL MINISTRU BRITANIC BORIS JOHNSON

„Felicitări pentru Joe Biden pentru alegerea sa ca președinte al Statelor Unite și pentru Kamala Harris pentru realizarea ei istorică. SUA este cel mai important aliat al nostru și aștept cu nerăbdare să colaborăm îndeaproape la prioritățile noastre comune, de la schimbările climatice la comerț și securitate”.

PRIM MINISTRUL JAPONIEI YOSHIHIDE SUGA

„Felicitări calde către @JoeBiden și @KamalaHarris. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu dvs. pentru a consolida în continuare Alianța Japonia-SUA și pentru a asigura pacea, libertatea și prosperitatea în regiunea indo-Pacifică și nu numai. ”

PREȘEDINTELE FRANȚEI EMMANUEL MACRON

„Americanii și-au ales președintele. Felicitări @JoeBiden și @KamalaHarris! Avem multe de făcut pentru a depăși provocările de astăzi. Hai să lucrăm împreuna!”

Integral aici.

Alte articole