O condiție eliminatorie pentru elevii săraci care ar urma să primească tabletele promise de MEN: nimeni din familie să nu aibă telefon cu internet!

Nu mai e mult până când începe anul școlar, iar oficialii din Educație încă nu au stabilit cum se vor ține cursurile. Sunt trei scenarii luate în calcul: cel optimist, realist și pesimist. Ministerul Educației a comandat cele 250 de mii de tablete cu termen de livrare în 10 septembrie, cu patru zile înainte de începerea anului școlar Dar nimeni nu poate garanta că acestea vor ajunge la timp. Răspunderea este aruncată de la o instituție la alta. În plus, există şi anumite condiții  impuse de minister pentru ca elevii să intre în posesia mult-promiselor tablete, informează Active News.

Condiție eliminatorie pentru elevii săraci care ar urma să primească tabletele promise de ministerul Educației: nimeni din familie să nu aibă telefon cu internet!

Ministerul Educației a anunțat că a aprobat necesarul de 250.000 de tablete pentru programul național „Școala de acasă” pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și secundar.

Ordinul semnat de ministrul Monica Anisie are, însă, destul de multe lacune și absurdități, scrie Q Magazine. În primul rând, niciun profesor nu va primi vreo tabletă, deși inițial se anunțase că 1900 de cadre didactice vor primi un astfel de instrument.

Și pentru că totul trebuie să fie organizat și realizat după niște criterii clar stabilite, ordinul de ministru stipulează crearea unor comisii formate din 3-4 persoane la nivelul fiecărui județ. Comisiile, odată formate, vor respecta cu strictețe toate criteriile impuse. 

O condiție eliminatorie pentru elevii săraci: nimeni din familie să nu aibă telefon cu internet.

Jurnalistul Marco Badea, într-o postare pe pagina sa de Facebook, enumeră absurditățile pe care le-a identificat în ordinul semnat de Monica Anisie. Integral aici.

Alte articole