Magazinele agroalimentare de stat, închise la un an de la inaugurare!

Inaugurate în toamna trecută, magazinele agroalimentare sunt pe punctul de a se închide sau au fost închise deja. Este vorba despre Casa „Unirea” din București, care are deja lacătul pus, și despre un magazin similar deschis la Sibiu, care urmează să se închidă în câteva zile, anunță ȘtiriTVR.ro.

Aceste magazine agroalimentare de stat au fost deschise sub umbrela Ministerului Agriculturii. La momentul respectiv, magazinele de tip aprozar reuneau producătorii români care aveau astfel posibilitatea să-și vândă produsele agroalimentare precum brânzeturi, dulcețuri, pește, legume și fructe, țuică sau siropuri, transmite R3Media.

„Am deschis al doilea magazin al Casei de Comerţ “Unirea”, reţea comercială care s-a concretizat. L-am deschis lângă Universitatea din Bucureşti, lângă studenţi, să mănânce produse româneşti. Este cea mai importantă verigă din politica noastră, este important să comercializăm ceea ce produc fermierii. Mi-aş dori ca următorul guvern să continue această iniţiativă”declara, în 14 octombrie 2019,  Petre Daea, iniţiatorul acestei reşele şi fostul ministru al Agriculturii.

Noul ministrul al Agriculturii, Adrian Oroș, a anunțat că a descoperit nereguli la Casa de comerț Unirea și a trimis corpul de control să facă verificări. Casa de Comerț Unirea ar fi trebuit să aibă o rețea de 80 de astfel de magazine care să comercializeze produse agroalimentare românești. De asemenea, producătorii agricoli sunt nemulțumiți de modul în care a fost gestionat proiectul, transmite ȘtiriTVR.ro.

Alte articole