LANŢURILE DEMOCRAŢIEI…!!!

  Încă din anii ’90, am fost deprinşi cu ideea de “Libertate absolută” ceea ce în traducere liberă era sinonimă cu Haosul şi Indisciplina. Toate aceste, pentru a fi şi mai bine deprinse au fost declarate instituţionale. Prin urmare avem parte şi azi de Haos şi Anarhie în toată splendoarea, în toate instituţiile statului…!!!

Fumigenele şi apele tulburi au fost agreate de la început de cei poziţionaţi la putere, pentru ca la vremuri tulburi poţi acţiona în voie şi nimeni nu va şti cine fura şi cine sunt autorii!!!

Ultimile ştiri şi reportaje terifiante, arată clar acest lucru. Un haos generalizat care a paralizat toată ţara. Toate departamentele guvernamentale sunt cuprinse de acest virus letal, lăsat deliberat să ‘’circule’’ printre noi… Vorbim aici de Sănătatea publică…de Educaţie…de Siguranţa cetăţeanului… de Poluarea mediului… de devrişări ilegale, de absolut tot ce mişcă în acestă ţară…!!!

Cazul Berevoieşti, a arătat foarte clar acest lucru…Suntem de fapt la fel de sclavi ca şi cei de la Berevoieşti, atâta doar că nu se observă Lanţurile sclaviei…!!!!
Nimeni nu răpunde pentru nimic, dezastrul şi haosul domneşte pretutindeni din Administraţia naţională/locală şi până la ultima instituţie publică… Aici poţi incălca legea grosolan şi nu poţi fi tras la răspundere, pentru că avem libertatea să facem orice ne trece prin cap… Să mituim, să corupem, să şantajăm funcţionari publici din toate instituţiile, iar ei, funcţionarii, au dreptul şi libertatea de a fi corupţi şi şantajaţi şi manipulaţi, că aşa-i în democraţie. Drepturi peste drepturi şi libertăţi peste libertăţi, învăluite in aura haosului, totate acestea ne-au adus doar degringolada şi dezastru naţional.

În fond, au fost bine întreţinute de sloganul politrucilor aflaţi la putere şi pe valul delapidărilor naţionale ”Este Libertatea, este democraţie, putem face ce vrem noi…”
Trăim astăzi o subjugare a libertăţilor native ale omului de rând, de fapt o iluzie de drepturi şi libertăţi învăluite în ceaţă, trăim printr-o dezinformare şi o manipulare dusă la extrem.

Există de fapt o continuare a vechii dictaturi, sub o altă formă, mult mai perfecţionată, mult mai perfidă şi subtilă, concepută în aşa fel încât, sistemul politic actual să ţină în Lanţuri, marea masă de oameni, să deţină controlul asupra tuturor, fără a produce mişcări de stradă…

Aşadar, actualul sistem politic, are extrem de bine structurate, căile de atac către cetăţean pentru constrângerea sa din toate punctele de vedere. O constrângere programată şi care s-a strecurat uşor ca şi o umbră, în mintea românului, pe nesimţite. Un război cumplit, are loc acum şi nimeni nu simte şi nimeni nu recunoaşte duşmanul perfid care s-a instalat comod la cârma jocului…!!!

Regulile jocului nu le cunoaştem noi toţi. Regulile sunt făcute ca să fie schimbate şi aplicate discreţionar. Omul de rând nici nu are timp de reacţie, crezând mereu că aşa sunt regulile… În realitate, alta este povestea…

În regimul comunsit erai ca şi un cobai, închis în propria cuşcă, fără acces la surse de informare, cu o continua preocupare pentru ziua de mâine, fără soluţii prea multe erai limitat în orice mişcare…Dimineaţa devreme la coadă la lapte, sau carne, mai târziu la pâine, apoi la serviciu…Mai apoi la coadă la ulei, zahăr şi făină…etc,….Atenţi tot timpul la ce vorbim, cu cine vorbim, fără televiziune liberă….fără contacte externe… Erai limitat în toate…!!!

Azi, această luptă pentru supravetuire a căpătat o altă faţă. Ai o iluzie a tuturor libertăţilor posibile. S-a deschis cutia Pandorei a libertăţilor, în mod impulsiv şi vădit nebenefic. O libertate care a muşcat ca un şarpe, inima românului. TOTUL este posibil în România, legal şi ilegal, sau mai ales ilegal.

Nici o instituţie publică nu militează pentru bunăstarea cetăţeanului şi pentru grija faţă de nevoiele şi necesităţile acestora… Eşti bolnav, mare păcat, guvernul nu are bani pentru tine, pentru starea ta de sănătate…Nu sunt bani, nu sunt nici responsabilităţi pentru a avea o populaţie sănătoasă!!! Avem adevărate spitale ale morţii şi nimeni nu pare să răspundă pentru asta, nimeni nu pare preocupat să rezolve această problemă gravă a naţiunii… Ai copii şcolari… Ghinion… Educaţia este în comă, în haos şi insuficient pregătită pentru educarea copiilor noştri!!! Ai probleme cu justiţia?? Ai şi mai mare ghinion…Aici iţele dosarelor pot rămâne definitiv încuracte şi nici chiar CEDO nu le mai poate da de capăt…Aici domneşte corupţia, mita, erorile judiciare şi tot aici nimeni nu răspunde…!!!N-am auzit până acum de judecători condamnaţi definitiv şi/sau revocaţi/demiși din funcţii, pentru erori judiciare şi/sau pentru penalităţile acordate României la CEDO, în astfel de cauze… !!!

O îndobitocire a generaţiei tinere, o intoxicare a populaţiei cu incultură şi vulgarisme, cu pornografie politică. Ce este la TV este literă de lege, acolo se face şi desface, cacealmaua politică, sub ochii cât cepele ai cetăţeanului, cu mintea apatică şi demoralizată, de lipsa de perspectivă, confuzie şi frustrări de tot felul….Şi dintr-o dată avem prefigurate Lanţurile sclaviei sistemului politic actual, acelaşi în esenţa ca şi în sistemul communist, doar că s-a schimbat forma şi s-a perfecţionat stilul…

Suntem prinşi într-un alt fel de colivie, mai frumos aranjată, vopsită şi cu mai multe ferestre deschise, doar că şi acestea dau tot într-o altă colivie mai mare…!!!

Devalorizarea monedei naţionale şi menţinerea acesteia la acest nivel este tot o metodă de închingare a omului…Ţinerea preţurilor şi taxelor sus, asta tot de manipulare ţine, ca şi discrepanţa dintre salarii şi preţuri…Avem preţuri Europene în Euro şi salarii de mizerie în leul devalorizat… Avem preţuri ca şi în Italia, Franţa sau Germania dar salariile din tară sunt de 10-15 ori mai mici decât ale cetăţenilor acestor ţări europene. Avem şi o economie subterană înfloritoare şi veşnic ‘’subvenţionată’’de la buget, acolo totul este free, doar să fii din Gaşca de partid…Fără taxe, fără impozite dar cu o mână lungă şi liberă în bugetul Statului…

Toate sunt cu un scop anume, menţinute. Omul de rând, românul, trebuie să aibă jugul sclaviei, să fie bine închingat şi subjugat… Să aibă mereu mintea Ocupată, Ocupată, Ocupată….cu grijă zilei de mâine, să caute soluţii pentru plata ratelor la bănci, cu plata taxelor şi impozitelor, cu plata taxelor şcolare ale copiilor, etc, etc…!!!
Cetăţeanul nu trebuie să aibă libertatea şi timpul necesar gândirii logice şi curate, să vadă clar cine-l fură şi de ce, să-şi facă opoziţie faţă de sistem să-şi găsească un lider adevărat, care să lupte cu sistemul politic actual…!!!

Menţinerea unor stări de fapt, a unor anormalităţi şi imoralităţi, a unor filiere mafiote de la nivel local la cel naţional, ai căror capi sunt unşi tot de sitemul actual politic şi unde cu imensă aroganţă sunt promovaţi ca şi ‘’ Baroni locali’’ toate acestea fac parte tot din programul de demoralizare socială. Un om de rând, cum poate percepe aceste imixtiuni asupra libertăţilor sale, aceste fapte ce îl torturează precum picătura chinezească??? Cum altcumva decât că se simte plictisit, confuz şi frustrat. Într-o societate apatică, confuză şi haotică este cel mai uşor de manipulat, de dresat, de dezbinat…

Şi aşa ne trezim mânaţi la vot, năuci şi psihopaţi, învăluiţi în ceaţă groasă a haosului bine întreţinut, votând aceleaşi figuri şi aceeaşi rotire a cadrelor, perpetuând, acelaşi sistem politic anarhic, care ştie să-şi tină în Lanţuri, prorprii săi Cetăţeni…!!!

Lasă un răspuns

Alte articole