Iată şi efectele unei guvernări competente! NOUA PANDEMIE de tulburări mentale în rândul tinerilor! S-a dublat numărul deceselor cauzate de tulburări mentale față de 2019

Măsurile pentru combaterea efectelor covid-19 luate de autorități au înrăutaţit grav starea de sănătate atât fizică, cât şi psihică a populației, cu atât mai mult a tinerilor din învăţământul preuniversitar. Experți avertizează că în viitorul apropiat se va declaşa o „pandemie a sănătății mentale” la nivel global.

În România, „pandemia” pare să fi început deja de la mijlocul anului trecut și s-a agravat spre finalul său, când decesele puse pe seama tulburărilor mentale și de comportament, dar și cele cauzate de boli ale sistemului nervos, au crescut cu peste 50% față de perioada similară a anului precedent, informează Profit.ro.

Cei mai mulţi dintre elevi au afecţiuni ale coloanei vertebrale, pierderi de memorie, irascibilitate etc, toate ca efecte a şcolii online.

De asemenea, decesele sunt puse pe seama unor tulburări mentale sau de comportament, care în lunile octombrie și noiembrie au fost mai ridicate cu 33,3, respectiv 50% față de cele din aceleași luni ale anului precedent.

„Aflați pe ultima poziție în ceea ce privește prioritatea la vaccinare, dar și cu școlile și universitățile închise, tinerii au suportat cea mai mare parte din povara sacrificiilor făcute pentru a proteja persoanele în vârstă, mai expuse riscului de infecții severe cu Covid. Rezistența tinerilor, însă, ar putea fi supraestimată, susțin experții citați de NYT. Acesta este motivul pentru care aceștia pledează pentru redeschiderea cu orice cost a școlilor, iar unii, precum Arkadius Kyllendahl, psihoterapeut din Londra, le recomandă pacienților să iasă afară din case cât mai mult cu putință. “Ne aflăm în mijlocul unei pandemii a sănătății mentale și cred că acest lucru nu este tratat nici pe departe cu atenția cuvenită”, susține Kyllendahl, citat de New York Times, care mai precizează că numărul pacienților tineri ai acestuia s-a dublat în lunile recente. Și în România, recunoaște un psiholog chestionat de Profit.ro, s-au dublat, dacă nu numărul pacienților, cel puțin cel al dozelor de medicamente recomandate acestora. Și asta din prima fază a pandemiei”, precizează Profit.ro.

Alte articole