CNN: Astronauții încântați de reziliență lansează ISS după „un an greu”

După câteva săptămâni de întârziere, patru astronauți se pregătesc să lanseze din Cape Canaveral din Florida în prima misiune complet operațională pentru o navă spațială SpaceX Crew Dragon, informează CNN.

„Proiectul combinat dintre NASA și SpaceX al lui Elon Musk va vedea astronauții transportați pe nava spațială, numită Resilience, la bordul rachetei SpaceX Falcon 9 către Stația Spațială Internațională pentru o misiune de 6 luni. Astronauții și administratorii NASA au ținut duminică după-amiază o conferință de presă la Centrul Spațial Kennedy din Florida pentru a discuta lansarea din 14 noiembrie, amânată de la 31 octombrie pentru a permite timp suplimentar pentru testarea hardware-ului.

Astronauții NASA Mike Hopkins, Shannon Walker și Victor Glover vor echipa Resilience alături de Soichi Noguchi, un astronaut al agenției spațiale japoneze JAXA și veteran al navetei spațiale NASA și al misiunilor rusești Soyuz. Glover va deveni prima persoană neagră care va servi ca membru al echipajului cu normă întreagă pe Stația Spațială Internațională veche de doi decenii.” Mai multe pe CNN

Alte articole