Aseară la Realitatea tv a fost o adevărată lecție de istorie pentru reprezentanții Institutului ,,Elie Wiesel”

  La presiunile Institutului ,,Elie Wiesel” scriitorul Vintila Horia nu mai este “cetăţean de onoare post mortem” al oraşului natal Segarcea, prin hotărârea Consiliului Local din data de 10.02.2016. Pe această temă aseară la  Realitatea tv s-a ținut o dezbatere publică destul de tensionată, ținând cont de recțiile invitaților din studio. Dați-mi voie să nu pomenesc numele invitaților din studio, ci doar să fac apel la memorie pentru a nu face apologia “democrației”… Voi întreba pe “specialișii” Institutului ,,Elie Wiesel”: când un stat este democratic?… Până când voi primi răspunsul demagogic, voi răspunde eu cititorilor noștri… Atunci când funcționează “perfect” principiul separării puterilor în stat. E cazul în România? Nu! România nu poate fi un stat de drept cu o constituție ambiguă și cu o justiție coruptă… Ca să nu mai vorbim de “lovitura de stat” a acelorași comuniști din decembrie 1989 care fac astăzi pe “democrații”… Cât despre articolele “nedemocratice” scrise de  Vintilă Horia vă întreb pentru a doua oară: când a fost democrație în România? Niciodată domnilor și nici nu s-a putut aplica vreodată în istoria noastră. Și dacă nu a fost, de ce condamnați pe scriitorii “antidemocratici”? Răspunsul este simplu… Pentru că domniile voastre sunteți mai totalitari decât foștii “criminali de război”… Și în plus cine sunteți domniile voastre să judecați valorile culturale ale României? Reprezentați cumva pe toți cetățenii din țara asta? Sunteți Guvernul României? Statul Român însuși? Domniile voastre să dați lecții de istorie “evreilor laici” și nu poporului român creștin. Apropo, domnilor, drepturile religioase ale românilor nu sunt garantate prin constituție? Dacă da, cum vă permiteți, să vorbiți de “repere morale” din perspectiva unui “agnostic”… Ce repere morale au fost evreii laici în istorie? Cred că știi deja răspunsul: comuniști, naziști și fasciști. Înaintașii dumneavoastră din care categorie făceu parte?

  Prin urmare, societatea civilă trebuie să reacționeze de urgență pentru transformarea acestui institut într-o organizație non-guvermentală pentru a nu mai fi plătită din bani publici. Eu nu pot tolera ca în țara mea să să fie plătit din bani publici un institut al minoritatăților naționale și mai ales cu salarii exorbitante. Dumnevoastră, români?

  Domnule Rareș Bogdanpersonal țin să vă felicit pentru emisiunea de aseară. O așteptam de mult, cu toate că nu mai urmăresc emisiunile televiziunii (exceptând unele realizate de dumneavoastră) ca de altfel mulți români. Noi “cei puțini” nu prea mai avem ce vedea… Întâmplător am butonat televizorul înainte de culcare și din nou o emisiune unică. Ca și data trecută vă felicit pentru curajul de care ați dat dovadă. Nădăjduiesc să vă țină Dumnezeu așa și să vă păzească de “dușmanii poporului”. Poate vom trăi și noi clipa să vedem odată scăpată țara asta de “torționarii comuniști” care mișună pretutindeni din 1947 și până astăzi.

Ioan D. Constantinescu

Lasă un răspuns

Alte articole