Românii din diaspora vor beneficia în continuare de prestațiile sociale necontributive, iar copiii lor vor primi în continuare alocații

  După lungi și istovitoare negocieri ale țărilor U.E., Consiliul European a reușit să convingă Marea Britanie de importanța majoră a prestațiilor sociale necontributive și primirea alocațiilor pentru copiii românilor din diaspora. Aceste reuniuni s-au întocmit după ce Guvernul Marii Britanii anunțase măsuri antisociale în cazul românilor fără locuri de muncă. De asemenea, chestiunea migrației și a păstrării unității europene a constituit o altă temă a dezbaterilor din consiliu. Iată mesajul transmis de Președintele României Klaus Iohannis:

  “După negocieri intense și de durată, reuniunea Consiliului European s-a încheiat azi-noapte cu un acord privind relaţia dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană. Obiectivul major a fost păstrarea unităţii Uniunii și evitarea fragmentării. Pentru noi, importanța majoră a constituit-o respectarea pe deplin a drepturilor românilor care muncesc deja în Regatul Unit. Ei trebuie să știe, în primul rând, că accesul pe piața muncii nu le va fi îngrădit. De asemenea, vor beneficia în continuare de prestațiile sociale necontributive, iar copiii lor vor primi în continuare alocații.”

Lasă un răspuns

Alte articole