Ioan-Aurel Pop: „Într-o societate românească grăbită, Bălcescu, Avram Iancu, Kogălniceanu și frații Golescu rămân îngropați în colbul filelor din trecut.”

Președintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop, a deplâns, marți, dezinteresul societății românești- grăbită și preocupată de interese trecătoare- față de trecut și de marile sale personalități, scrie Agerpres.

Ne putem plânge de un anumit dezinteres, astăzi, deopotrivă în raport cu trecutul și cu marile personalități ale trecutului. Cine să se mai gândească astăzi, la 200 de ani de la nașterea lui, la Nicolae Bălcescu? O face Academia Română. Dar într-o societate românească grăbită, preocupată de interese trecătoare și dornică să evite tot mai mult apelul la memoria colectivă și Bălcescu și Avram Iancu și Kogălniceanu și frații Golescu și Ion Ghica și Barițiu și Bărnuțiu rămân îngropați în colbul filelor din trecut”, a afirmat Ioan-Aurel Pop, la o sesiune aniversară dedicată lui Nicolae Bălcescu, organizată de Academie. Integral pe Active News.

Alte articole